Решението на регулатора е във връзка с недостатъчни количества на продукта

...
Решението на регулатора е във връзка с недостатъчни количества на продукта
Коментари Харесай

Била ще обжалва наложената глоба заради промоция на слънчогледово олио

Решението на регулатора е по отношение на недостатъчни количества на продукта при оповестена промоция

" Била България " (BILLA Бъл гария) ще апелира решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което открива нелоялна конкуренция поради обособени случаи на липса или незадоволителни наличия на слънчогледово олио при осъществяване на промоция през март 2022 година, оповестява компанията.

" Била България " постоянно се е придържала към своята политика да предлага артикули на действителните им цени в полза на българските консуматори. Именно заради тази причина през март 2022 година ние не увеличихме цената на слънчогледовото олио, а предложихме продукта на цената, контрактувана с производителите няколко седмици преди самата промоция. Доставените количества неведнъж надхвърляха нормалното търсене. Въпреки това, поради необятно тиражираните от медиите опасения, че военният спор в Украйна ще докара до недостиг на храни в България, потребителите се ориентираха към презапасяване със артикули от първа нужда. В резултат, продажбите на олио доближиха рекордни равнища и плануваните за промоцията количества внезапно понижиха. Отделен фактор е невъзможността да бъде обезпечена нова доставка в къс период, защото потенциалът на производителите на олио би трябвало да се ангажира най-малко 1-2 месеца авансово.

Комисия за защита на конкуренцията приема неналичието на задоволително наличия за нелоялна комерсиална процедура, като изобщо не регистрира външните и непредсказуеми за " Била България " условия, довели до високия интерес към олиото. Категорично не сме съгласни със заключенията на комисията, имаме всички учредения да апелираме и ще го създадем в законоустановения период, написа в известието.

Вчера Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена глоба на " Била България " ЕООД в размер на 0,03 на 100 от чистите доходи от продажби на сдружението за 2022 година (равняващи се на 250 089 лева.) за осъществено нарушаване по член 32, по отношение на член 33 от Закон за защита на конкуренцията (заблуждаваща реклама).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР